https://sedaghatmarket.ir/jachn

✅راه های پیشگیری از پوکی استخوانغذاهایی بخورید که استحکام و سلامت استخوان کمک کنند: روزانه کلسیم، ویتامین D و پروتئین کافی دریافت کنید. لبنیات کم چرب؛ سبزیجات سبز برگ؛ ماهی؛ و آب میوه های غنی شده، شیر و غلات منابع خوبی از کلسیم هستند. اگر سطح ویتامین D شما پایین است، با پزشک خود در مورد مصرف مکمل صحبت کنید.اگر می‌خواهید همیشه استخوان‌های سالم و محکم داشته باشید و در طول عمر خود با کمبود کلسیم مواجه نشوید، باید رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین د داشته باشید. همچنین ورزش منظم، خصوصا ورزش هایی مثل پیاده روی و یا دویدن که به عنوان فعالیت های تحمل وزن شناخته می شوند، در تداوم این موضوع تاثیر بیشتری دارند✅علت ایجاد پوکی استخوان چیست؟معمولاً پوکی استخوان دلایل مختلفی دارد؛ اما از ابتدای دهه ۳۰ فرایند کاهش توده استخوانی آغاز می شود و با افزایش سن، توده استخوانی سریعتر از آنچه که ایجاد می شود، از بین می رود. میزان احتمال ابتلا به پوکی استخوان تا حدی به میزان توده استخوانی شما در جوانی بستگی دارد. حداکثر توده استخوانی تا حدی ارثی است و بر اساس گروه قومی نیز متفاوت است. هر چه اوج توده استخوانی شما بیشتر باشد، استخوان بیشتری در بانک دارید و با افزایش سن احتمال ابتلا به پوکی استخوان کمتر می شود.
✅عواملی که ریسک ابتلا به پوکی استخوان را بالا می‌برند
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند عبارتند از:
جنسیت: اگر زن هستید، احتمال ابتلا به پوکی استخوان در شما بیشتر است. زنان از تراکم استخوانی کمتری نسبت به آقایان برخوردارند و استخوان‌های کوچک‌تری نسبت به مردان دارند. با این حال، مردان پس از ۷۰ سالگی همچنان در معرض خطر هستند.
سن: با افزایش سن، از دست دادن استخوان سریعتر اتفاق می افتد و رشد استخوان جدید کندتر می شود. با گذشت زمان، استخوان‌های شما ضعیف می‌شوند و خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش می‌یابد.
اندازه بدن: زنان و مردان لاغر و با استخوان‌های لاغر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستند، زیرا در مقایسه با زنان و مردان با استخوان‌های بزرگ‌تر، استخوان کمتری برای از دست دادن دارند.
نژاد: زنان سفیدپوست و آسیایی بیشتر در معرض خطر هستند. زنان آفریقایی آمریکایی و آمریکایی مکزیکی در معرض خطر کمتری هستند. مردان سفید پوست نسبت به مردان آفریقایی آمریکایی و آمریکایی مکزیکی در معرض خطر بیشتری هستند.
سابقه خانوادگی: محققان دریافته اند که اگر یکی از والدین شما سابقه پوکی استخوان یا شکستگی لگن داشته باشد، خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی ممکن است افزایش یابد.
تغییرات در هورمون ها: سطوح پایین برخی از هورمون ها می تواند شانس ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. به طور مثال، سطح پایین استروژن ناشی از موارد غیر طبیعی در دوران قاعدگی در زنانی که در دوران پیش یائسگی هستند به دلیل اختلالات هورمونی یا سطوح شدید فعالیت بدنی.
سطح پایین تستوسترون در مردان: مردان مبتلا به بیماری هایی که باعث کاهش تستوسترون می شود در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند. با این حال، کاهش تدریجی تستوسترون با افزایش سن احتمالاً دلیل اصلی از دست دادن استخوان نیست
✅علائم پوکی استخوان چیست؟
پوکی استخوان به عنوان یک بیماری “خاموش” شناخته شده است. زیرا تا زمانی که استخوان شکسته نشود هیچ علائم خاصی نمایان نمی شود. علائم شکستگی مهره (ستون فقرات) شامل کمردرد شدید، از دست دادن قد، یا ناهنجاری های ستون فقرات مانند حالت خمیده (کیفوز) است.
استخوان‌های متاثر از پوکی استخوان ممکن است آنقدر شکننده شوند که شکستگی‌ها خود به خود یا در نتیجه موارد زیر رخ دهد:
زمین خوردن های جزئی، مانند افتادن از ارتفاعات خیلی کم در حالت ایستاده که در حالت عادی باعث شکستگی استخوان سالم نمی شود.
استرس های معمولی مانند خم شدن، بلند شدن یا حتی سرفه کردن.
✅راه های پیشگیری از پوکی استخوان
✅غذاهایی بخورید که استحکام و سلامت استخوان کمک کنند:✅فعال باشید✅سیگار نکشید✅مصرف الکل را محدود کنید
✅معرفی مواد غذایی دارای کلسیم
برای آشنایی با بهترین مواد غذابی دارای کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی دارای کلسیم به نکات زیر توجه کنید.
کلسیم در بسیاری از غذاها یافت می شود. شما می توانید مقادیر توصیه شده کلسیم را با خوردن غذاهای مختلف از جمله موارد زیر دریافت کنید:
  شیر، ماست و پنیر منابع غذایی اصلی کلسیم برای اکثر مردم است.
  کنسرو ساردین و ماهی آزاد با استخوان حاوی کلسیم هستند.
  برخی از سبزیجات مانند کلم پیچ، کلم بروکلی و کلم چینی (بوک چوی) نیز حاوی کلسیم هستند.
کلسیم به برخی از نوشیدنی ها از جمله بسیاری از آب میوه ها و جایگزین های شیر مانند نوشیدنی های سویا و بادام و همچنین برخی از مارک های توفو و غلات آماده اضافه می شود. برای اطلاع از اینکه آیا این غذاها کلسیم اضافه دارند یا خیر، برچسب محصول را بررسی کنید.
  بیشتر غلات (مانند نان، پاستا و غلات غنی نشده) مقدار زیادی کلسیم ندارند. با این حال، از آنجایی که مردم اغلب این دسته از مواد غذایی را می خورند، می تواند به عنوان یک منبع کلسیم شناخته شود.