https://sedaghatmarket.ir/kafsh

✅چندین مطالعه تحقیقاتی نشان داده‌اند که چاقی بر سلامت روان تاثیر می‌گذارد و منجر به اختلالات رفتاری و اضطراب می‌شود. در واقع به این معنی که اگر چاق هستید، ممکن است از مشکلات روانی مانند افسردگی یا اضطراب رنج ببریدوزن زیاد می‌تواند بر تمام بخش‌های زندگی تأثیر منفی بگذارد. چاقی تنها به معنای مشکلات متابولیکی ناشی از حمل چربی زیاد نیست، بلکه مشکلات روانی، اجتماعی، مالی و خانوادگی را در پی دارد. این مقاله دید جامع و کاملی را درباره تاثیر چاقی بر کیفیت زندگی ارائه می‌دهد.


✅تاثیر چاقی بر سلامت جسمانی


افراد چاق بیش‌تر از افرادی که وزن نرمالی دارند، در خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و حاد قرار دارند. بیماری‌ های چاقی که ارتباط مستقیمی با اضافه وزن دارند شامل موارد زیر هستند:



17 نوع سرطان از جمله روده، سینه، پانکراس و لوسمی


سکته


زوال عقل


دیابت نوع 2


بیماری مزمن کلیوی


کمر درد


آرتروز


بیماری قلبی


آب مروارید


بیماری کیسه صفرا


آپنه خواب


این بیماری‌ها می‌توانند سبب کاهش عمر، کاهش بهره‌وری زندگی و همچنین، مشکلات بعدی در ارتباطات خانوادگی، شغل و کسب درآمد شوند.

اگرچه بیشتر افراد تاثیر چاقی بر کیفیت زندگی را تنها از جنبه بیماری‌ها بررسی می‌کنند، اما این مشکل متابولیک، می‌تواند تاثیرات دیگری را نیز بر زندگی فرد بگذارد.


✅تاثیر چاقی بر سلامت روان


یکی دیگر از جنبه‌های مهم تاثیر چاقی بر کیفیت زندگی، در ارتباط با سلامت روان است. بسیاری از افراد مبتلا به چاقی با سلامت روانی ضعیف دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. آنها در آموزش، روابط شخصی، مراقبت‌های بهداشتی و کار با تبعیض مواجه می‌شوند. این تبعیض می‌تواند بر روی دید فرد چاق از خود و ارزشی که برای خودش قائل است تأثیر بگذارد. همه این‌ها منجر به تنهایی، کاهش عزت نفس، افسردگی و اضطراب می‌شوند

مشکلات روانی در مقابل، می‌تواند چاقی را افزایش دهد. افسردگی و اضطراب سبب گوشه‌گیری، دوری از اجتماع و کاهش فعالیت بدنی می‌شود. همچنین، پرخوری عصبی ارتباط کاملا مشخصی با مشکلات روانی دارد. این چرخه معیوب در افراد چاق ادامه یافته و مرتبا بدتر می‌شود.


مطالعات نشان داده‌اند که در صورت داشتن چاقی، احتمال افسردگی بیشتر است. افراد مبتلا به افسردگی نیز بیشتر احتمال دارد که چاق شوند